Aquest mes de juliol fa un any que es van posar en pràctica les tres rutes guanyadores del concurs “Ruta para todos” , una iniciativa conjunta de Mammaproof  i Lazzum que intentava donar cobertura a rutes i experiències per a descobrir Barcelona en família i de la manera més inclusiva possible, en el sentit més ampli de la paraula.

Kids&Cat va tenir la sort de quedar finalista d’aquesta iniciativa amb la ruta “Quin gust té Barcelona?”, que buscava explorar la història del Mercat de Santa Caterina i a la vegada acostar els nens i les famílies a reflexionar sobre una alimentació saludable i basada en productes de proximitat. Tot això com a ‘excusa’ per poder acabar tocant, olorant i tastant coses en un taller final i dinar tots junts les receptes que havíem cuinat amb els ingredients que portàvem del mercat, adults amb vermut inclòs! ;·)

Ens interessava sobre tot recuperar el mercat com a lloc de trobada i element de cohesió que uneix els veïns d’un mateix barri, i recuperar-lo com a espai de referència; conèixer els paradistes amb els que anàvem a treballar i involucrar-los en l’experiència. Era molt important la feina prèvia de passar per les diferents parades dels grups d’aliments i explicar-los el projecte, i que els fes il·lusió formar-ne part!

Així vam conèixer en Jordi, de Torrent fruites selectes, que va respondre amb un entusiasta “I taaant! Si és per fer alguna cosa on els nens aprenguin i s’ho passin bé, ja hi podeu comptar!” . Us recomanem passar per la botiga i emportar-vos una de les seves safates de flors comestibles per fer una amanida… poques vegades haureu vist tants colors junts!.

Podeu viure una mica l’experiència a través d’aquest vídeo:

 

En aquesta recerca de paradistes que volguessin sumar-se a l’equip vam aprendre sobre fruits secs rics en calci i greixos amb en Josep, de Cuinats Josep, o sobre les llegums amb més i menys proteïna amb la Raquel o l’Eva, que en saben moltíssim… per conèixer-los a tots haurem de participar en el joc de pistes, però!

Recordem tot el procés com una experiència molt bonica, tant la primera elecció de les 12 rutes seleccionades, com la formació al bonic espai de  HappyMilk, on vam aprendre molt a través dels mind maps i les boniques sessions de formació de Marion Charreau :

http://ow.ly/lTV5300BO6h

 

L’intercanvi d’idees amb els nostres companys va ser molt enriquidor, i vam entrar en contacte amb iniciatives i projectes xulíssims! Amb en Tano, en José Luis Infante (http://eltano.es/) vam aprendre sobre els “Guardians de la memòria” i els oficis antics al barri de Sants, i amb l’Anna Blasco (http://tatainti.org/ruta-present/) ens vam endinsar en el món del mindfulness i l’intent de reconnectar amb allò que més estimem en família. Un plaer conèixe’ls a tots dos!

 

Us deixem amb aquest el programa “Des dels ulls d’un coach”, de XipTV, on vam anar a explicar els tres projectes guanyadors de ‘Ruta para todos’ el passat 1 de desembre:

http://etv.xiptv.cat/des-dels-ulls-dun-coach/capitol/1-desembre-2016

 

Aprofitem per dir que d’aquí poc es farà la segona edició de “Ruta para todos”!

Us hi enimeu?